Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Új Széchenyi Terv

 Pécel szennyvíz tisztításának hosszú távú megoldása címet viselő európai uniós támogatású projektről hírek, információk
(KEOP-1.2.0/ 09-11-2011-0028)

 


Pécel Város Önkormányzat szervezetfejlesztése a lakosságot érintő szolgáltatás racionalizálása érdekében

(ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005)

ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005 sajtóközlemény

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 163 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Sablonválasztó
Belépés
A fórumhoz való hozzászóláshoz regisztráció, illetve belépés szükséges!Tolózár cserék

Tisztelt Péceli lakosság, tisztelt fogyasztóink!

A DPMV Zrt. értesíti Önöket, hogy 2017.09.08-án PÉNTEKEN  08.00 és 18.00 óra között tolózár cserére kerül sor a vasút déli oldalán. Nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell számítani a TEMETŐ, ESZPERANTÓ, BEM (Táncsics utcától fölfelé), TÁNCSICS, HUSZÁR, BACSÓ BÉLA, HŐSÖK (Eszperantó köztől fölfele), HEGYALJA, ÜDÜLŐ, KISS ERNŐ, ÁRPÁD, ZOLTÁN, MADÁCH, HUNYADI, JÓZSEF ATTILA, SÁRKÖZI, KÁROLY GÁSPÁR, SZÉKELY, ZSIGMONDI utcákban  és a MAGLÓDI  ÚT  kifelé menet bal oldalt a KÁLVIN tértől a város végéig.

Megértésüket köszönjük!           DPMV Zrt.

 

Közlemény környezetvédelmi hatósági eljárás megindításáról

A közlemény ide kattintva érhető el

 

II. féléves adóbefizetési határidő

Tisztelt Adózók!

Emlékeztetem Önöket, hogy a helyi adók (építményadó, telekadó, magánszemélyek kommunális adója, helyi iparűzési adó) és a gépjárműadó 2017/II. félévi befizetési határideje 2017. szeptember 15. napja.

Felhívom szíves figyelmüket, hogy az esedékesség lejártát követően az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény szerint késedelmi pótlék felszámítására kerül sor és az adótartozás végrehajthatóvá válik.

A befizetéseket a pénzforgalmi számla nyitására kötelezett adóalanyok banki átutalással, a számlanyitásra nem kötelezettek csekken vagy átutalással teljesíthetik az alábbi számlaszámokra. Az egyenlegközlők még 2017. február hónapban kiküldésre kerültek, átutalás esetén az egyenlegközlőn félkövér betűtípussal megjelölt folyószámla-azonosítót kérjük, szíveskedjenek feltüntetni a közleményben.

 

Bővebben...

 

Meghívó

 

Álláspályázat - Pénzügyi ügyintéző

A pályázati anyag ide kattintva érhető el

 

Meghívó

 

Programok

 

Pályázati felhívás

Pályázati felhívás

 

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Pécel Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság (2119 Pécel, Kossuth u. 18.) ügyvezetői munkakörének betöltésére

A részletes pályázati felhívás ide kattintva érhető el

 

Álláslehetőség

Bővebben

 

ÁLLÁSHIRDETÉS

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház magasabb vezetői (igazgatói) megbízására.

A részletes pályázati felhívás megtekinthető itt, valamint a www.kozigallas.gov.hu honlapon és a Péceli Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján.

 

NAV - Sajtóközlemény

Nem a NAV kér személyes adatot telefonon!

 

Egy adózó bejelentése szerint valaki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében telefonál és bankszámla-adatokat kér. A telefonban egy udvarias hang közli az ügyféllel, hogy túlfizetése van az adóhivatalnál, de ezt csak nevének és bankszámlaszámának megadását követően tudják utalni.

A NAV telefonon soha nem értesíti ügyfeleit, és soha nem kér bankszámlaszámot, vagy egyéb bizalmas adatot! Kérjük, hogy ha valaki ilyet tapasztal, haladéktalanul tegyen bejelentést a NAV bármelyik igazgatóságán, ügyfélszolgálatán, és semmiképpen se adja meg adatait! Az ebből eredő kellemetlenségekért a NAV nem vállal felelősséget, mert a hivatal kizárólag ügyfélkapun, postán, illetve folyószámla-kivonaton értesíti az adózókat a túlfizetésekről.

 

KÖZLEMÉNY

Elindult a felnőttek képességeit vizsgáló PIAAC-felmérés

 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Pécel településen önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre 2017. szeptember 1. és 2018. április 30. közötti időszakban.

A felvétel megnevezése: az OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérési Programja (PIAAC). A kikérdezés a 16 és 65 év közötti felnőtt lakosság munkavégzés és hétköznapi tevékenységek során használt készségeit és kompetenciáit, valamint ezek oktatásban és foglalkoztatásban való hasznosulását egyaránt vizsgálja.

További részletek a http://www.ksh.hu/piaac_sajtokozlemeny01 linken érhetők el.

 

VIII. Péceli Szeptember Fesztivál

 

Helyi járat - menetrend módosítás

 

Rendkívüli KT. ülés - 2017.08.24.

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. augusztus 24. napján (csütörtök) 8.00 órai kezdettel rendkívüli képviselő-testületi ülést tart.
Az ülés helyszíne: Péceli Polgármesteri Hivatal Irodaház II. első emeleti tanácsterem
(2119 Pécel, Kossuth tér 1.)

 

Bővebben...

 

Megjelent a Péceli Hírek augusztusi száma

Az augusztusi szám ide kattintva olvasható

 

Hirdetmény - Lakossági Fórum

Pécel Város Településszerkezeti Tervének és Helyi Építési Szabályzatának részleges módosítása tárgyában egészségügyi beruházás megvalósítása céljából, a 2295/1 hrsz-ú területre (Pécel, Petőfi u. 1.) vonatkozóan.
 
A témában lakossági fórumot tartunk 2017. augusztus 21-én 17:00 órakor, a 2119 Pécel, Kossuth tér 1. szám alatt a Polgármesteri Hivatal II. épület I. emeleti tárgyalóban, amelyre várjuk a téma iránt érdeklődő péceli polgárokat, és péceli civil- valamint gazdasági szervezetek képviselőit.
A megtárgyalni kívánt településrendezési tervet megtalálják a www.pecel.hu önkormányzati weboldalon, illetve hirdetőtáblán amelyet 2017. augusztus 11-én teszünk közzé.
Pécel Város Önkormányzata pályázatot nyújt be a „PM_EUALAPELLATAS_2017 jelű, „Önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” címmel, hogy elnyerje a szükséges támogatást az új orvosi rendelő létesítéséhez.
Pécel Város Képviselő-testülete, a 229/2017. (VII. 17.) Kt. határozatával kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a 2295/1 hrsz-ú területet (Pécel, Petőfi u. 1.), amelyen jelenleg a Dél-Pest Megyei Viziközmű Szolgáltató Zrt. (DPMV Zrt.) által használt épületek találhatóak. Itt kerül elhelyezésre, a gazdasági épület bontását követően az orvosi rendelő, amennyiben a város elnyeri a megfelelő pénzügyi forrást.
 
Pécel, 2017. július 28.
                                                                                                              Szöllősi Ferenc
                                                                                                               polgármester
 
 
Településrendezési tervdokumentáció:
 
 

 

 

 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet területi védőnői állásra. A pályázat benyújtásának határideje 2017. augusztus 31. A részletes pályázati feltételek megtalálhatók itt és a www.kozigallas.gov.hu honlapon.

 

ÁLLÁSHIRDETÉS

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat magasabb vezetői (igazgatói) megbízására.

A részletes pályázati felhívás megtekinthető itt, valamint a www.kozigallas.gov.hu honlapon és a Péceli Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján.

 

NAV - Közlemény

A NAV levelet küld a tartozásról, túlfizetésről

 

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal október végéig mintegy egymillió adózót értesít arról, hogy az elmúlt évről adó-, illetve vámtartozása vagy túlfizetése van. Idén már a kivonat elején mindenki megtalálja a számára legfontosabb információt: mennyit kell fizetni, illetve mennyit igényelhet vissza.

 

Adószámla-kivonatot csak az kap, akinek legalább egy adónemben kétezer forintnál több tartozása, vagy túlfizetése van a tavaly december végi adatok szerint. A kivonat mellett késedelmipótlék-értesítőt is találhat a postaládájában, aki fizetési kötelezettségét a tavaly nem vagy csak késedelmesen teljesítette.

 

A most érkező kivonatokon az adó- és vámfolyószámlák egyesítése miatt már a vámtételek is szerepelnek. Akik tartoznak, illetve késedelmi pótlékot kell fizetniük, kötelezettségeiket csekken, átutalással, bankkártyával, vagy esetleges többletük átvezetésével is rendezhetik. Túlfizetés esetén a 1717-es nyomtatványt kell benyújtani a visszaigényléshez.

 

Akik úgynevezett elektronikus bevallók, tehát kötelező a netes felületet használniuk, vagy 2016. január 1. és 2017. június 12. között önkéntesen nyújtották be elektronikusan bevallásukat, adatszolgáltatásukat, adószámlájukat is elektronikusan követhetik, nem kapnak papíralapú értesítést.

 

Az adószámla-kivonatot, illetve a pótlékértesítőt mindenkinek célszerű összehasonlítania a saját nyilvántartásával. Az adatok értelmezésében a kivonat mellékleteként megküldött „Tájékoztató” segít. Eltérés esetén észrevételt tenni személyesen az ügyfélszolgálatokon, telefonon a 80/20-21-22-es számon a NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszerén (ÜCC) keresztül, vagy írásban lehet. Ebben a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) letölthető és a kiküldött kivonathoz is csatolt „Észrevétel adószámla-kivonatra és a kapcsolódó késedelmipótlék-értesítőre” elnevezésű nyomtatvány segít.

 

Az Év Szociális Dolgozója Díj felhívás

A felhívás ide kattintva érhető el