Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Új Széchenyi Terv

 Pécel szennyvíz tisztításának hosszú távú megoldása címet viselő európai uniós támogatású projektről hírek, információk
(KEOP-1.2.0/ 09-11-2011-0028)

 


Pécel Város Önkormányzat szervezetfejlesztése a lakosságot érintő szolgáltatás racionalizálása érdekében

(ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005)

ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005 sajtóközlemény

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 301 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Felhívás a Pécelért Díj kitüntető címre vonatkozó javaslattételre.

A felhívás ide kattintva érhető el.

 

Pest Megyei Kormányhivatal közleménye

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztályának közleménye ide kattintva olvasható. 

 

Felhívás Az Év Egészségügyi Dolgozója Díj kitüntető címre vonatkozó javaslattételre

A felhívás ide kattintva érhető el.

 

NAV Közlemény - Súlyos fogyatékosság után igényelhető személyijövedelemadó-kedvezmény

Súlyos fogyatékosság után igényelhető személyijövedelemadó-kedvezmény

Idén havi 6 900 forint kedvezmény jár az adóból azoknak, akik rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesülnek és azoknak, akik olyan betegségben szenvednek, amely súlyos fogyatékosságnak számít. A kedvezmény érvényesítésének feltétele a rokkantsági járadékra, fogyatékossági támogatásra jogosító határozat, vagy a súlyos fogyatékosság minősítéséről szóló orvosi igazolás.

 

A 335/2009. (XII.29.) kormányrendelet határozza meg azokat a betegségeket, amelyek súlyos fogyatékosságnak minősülnek. Az orvosi igazolást szakorvos vagy a rendelkezésre álló leletek alapján háziorvos állítja ki a jogosult részére.

A kedvezmény összege az év első napján érvényes havi minimálbér 5 százaléka, amely a személyi jövedelemadóból levonható. Érdemes már az adóelőleg megállapításakor, a munkáltatónál nyilatkozattal kérni, de a személyijövedelemadó-bevallásban, egy összegben is érvényesíthető. Akik régebb óta szenvednek a rendeletben felsorolt betegségek valamelyikében, illetve rokkantsági járadékot vagy fogyatékossági támogatást ítéltek meg számukra és nem kérték a kedvezményt, azt az igazolás vagy az ellátásról szóló határozat birtokában utólag is igényelhetik. Ehhez önellenőrzést kell benyújtaniuk azokra az évekre, amikor jogosultak voltak rá. 2018-ban a 2012. évi, valamint az ezt követő évek szja-bevallásait lehet önellenőrizni.

A NAV az idei évtől adóbevallási tervezetet készít azok részére is, akik korábban a munkáltatójukat bízták meg a bevallás elkészítésével. A súlyos fogyatékosság miatt személyi kedvezményre jogosultaknak célszerű ellenőrizni, hogy a bevallási tervezetükben szerepel-e az adókedvezmény.

 

2018/2019. tanévre kijelölt általános iskolai felvételi körzetek Pécelen

A dokumentum ide kattintva olvasható

 

Közlemény

A 2018. április 8. napjára Pécel 01. egyéni választókerületében kitűzött időközi

választásra az egyéni választókerületi képviselőjelöltek nyilvántartásba vételével kapcsolatos fellebbezések

 

fogadása érdekében

a Péceli Helyi Választási Iroda

telefon-ügyeletet tart az alábbiak szerint:

 

2018. március 3-án (szombat) 8.00-16.00 óráig

2018. március 4-én (vasárnap) 8.00-16.00 óráig

 

telefon: 06/20/232-9288

 

Pécel, 2018. március 2.

 

Tóth László

HVI vezető

 

NAV - Sajtóközlemény

Még egy hónapig kérhető a postázás

 

Akinek nincsen ügyfélkapu-regisztrációja és tavaly egyéni vállalkozó sem volt, idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól az szja-bevallási tervezetének postázását. Ehhez nem kell mást tenni, mint adóazonosító jelet és a születési dátumot tartalmazó kérelmet eljuttatni a NAV-hoz március 19-éig.

 

Bővebben...

 

Felhívás

Tisztelt Péceli Polgárok!

 

A Péceli Települési Értéktár Bizottság tisztelettel kéri mindazokat, akik szívesen közreműködnének Pécel múltjának fotókon való megőrzéséhez és rögzítéséhez, hogy amennyiben vannak ilyen fotóanyagaik és azokat hajlandók a bizottságnak megőrzésre átadni, szíveskedjenek ezt jelezni az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. elektronikus levélcímen, vagy a Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház (a továbbiakban: Városi Könyvtár) + 36 28 455 433-as telefonszámán. Időpont egyeztetés után a könyvtár munkatársai a fotóanyagokat a Lázár Ervin Városi Könyvtárban (2119 Pécel, Isaszegi út 3.) átveszik.

 

NAV - Sajtóközlemény

Az egyéni vállalkozóknak az szja-bevallásukat idén február 26-áig kell összeállítaniuk és eljuttatniuk a NAV-hoz, ám az 1+1 százalékok sorsáról ők is május 22-éig dönthetnek. Bárki, aki személyijövedelemadó-bevallást ad jogosult az adójának 1+1%-áról rendelkezni. Az egyik 1%-ot regisztrált civil szervezetnek, a másik 1%-ot technikai számos bevett egyháznak, illetve a Nemzeti Tehetség Programnak ajánlhatják fel az adózók.

 

A rendelkező nyilatkozat elektronikusan, papíron vagy személyesen is benyújtható a NAV-hoz, akár a bevallás részeként, akár attól elkülönülten önálló nyilatkozatként egészen május 22-éig. Aki a bevallással együtt szeretne felajánlani, az az adóbevallási nyomtatvány megfelelő lapjának kitöltésével megteheti. Aki azonban később, a bevallástól elkülönülten szeretné nyilatkozatát eljuttatni a NAV-hoz, az a „17EGYSZA” lapon, vagy annak tartalmával megegyező papíros nyilatkozaton megteheti. Az szja 1+1 százalékáról rendelkezni legegyszerűbben ügyfélkapus hozzáféréssel a NAV webes kitöltő programjával lehet, mely segíti az adózót a megfelelő kedvezményezettek kiválasztásában.

 

A NAV honlapján és a webes kitöltő felületen is megtalálható valamennyi támogatható civil szervezet, illetve bevett egyház és a kiemelt költségvetési előirányzat.

 

Újdonság, hogy az egyházi 1 százalékról szóló idei nyilatkozatokat a NAV a következő években is figyelembe veszi, egész addig, míg a felajánló a rendelkezését vissza nem vonja, vagy nem jelöl meg másik egyházi kedvezményezettet. A civil kedvezményezett vagy a kiemelt költségvetési előirányzat számára viszont - a korábbi évekhez hasonlóan - továbbra is évente kell megtenni a felajánlást.

 

A felajánlók hozzájárulhatnak a rendelkező nyilatkozatban ahhoz is, hogy a civil kedvezményezett kérésére a NAV átadja a nevüket és postai vagy elektronikus levelezési címüket. A civil kedvezményezettek ezeket az adatokat kizárólag kapcsolatfelvételre, tájékoztatásra használhatják.

 

A felajánlott összegek leggyakrabban gyermekek gyógyítását és állatmenhelyek működését szolgálják. Azok az adóforintok, amelyekről nem rendelkeznek az adózók, szja bevételeként az állami költségvetés bevételét képezik, ekképpen a közkiadások forrását jelentik.

 

Tudatosan a CO mérgezés ellen!

Gödöllő Katasztrófavédelmi Kirendeltség tájékoztató anyaga ide kattintva olvasható

 

Felhívás a Pécel Város Díszpolgára kitüntető címre vonatkozó javaslattételre

A felhívás ide kattintva érhető el

 

22/2018. (I. 30.) Kt. határozat

22/2018. (I. 30.) Kt. határozat  a Pécel Város helyi építési szabályzatáról szóló 33/2014. (X.10.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 25/2017. (XI.14.) önkormányzati rendelet egyes §-ai hatálybalépésének megállapításáról

 

Megjelent a Péceli Hírek márciusi száma

A márciusi lapszám ide kattintva olvasható

 

Rendkívüli KT. ülés - 2018.03.08.

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2018. március 8. napján (csütörtök) 16.00 órai kezdettel rendkívüli képviselő-testületi ülést tart.
Az ülés helyszíne: Péceli Polgármesteri Hivatal Irodaház II. első emeleti tanácsterem
(2119 Pécel, Kossuth tér 1.)

 

Bővebben...

 

2018 tavaszi szünidei gyermekétkeztetés

A tájékoztató ide kattintva érhető el

Igénylőlap

 

Hirdetmény - Környezetvédelmi hatósági eljárás megindításáról

A hirdetmény ide kattintva olvasható

 

Tájékoztatás az óvodai beíratásról

A tájékoztató ide kattintva érhető el

 

MÁV tájékoztató

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2018. február 24-én Rákos – Pécel állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

 

2018. március 1-től március 2-ig, március 5-től március 10-ig, valamint március 12-től március 27-ig Isaszeg – Gödöllő állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, továbbá Isaszeg – Gödöllő állomások között egyes vonatok helyett vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat a mellékletben megjelölt menetrend szerint.


2018. február 24 - módosított menetrend

2018. március 1. - március 2. - módosított menetrend

 

Meghívó - lakossági tájékoztató

A beruházó NIF Zrt., valamint a kivitelező SB-RÁKOS 2017 Konzorcium (STRABAG Vasútépítő Kft. –

Belfry PE Kft.) tisztelettel meghívja Önöket a Rákos- Hatvan vasútvonal korszerűsítése

projekt Rákos – Gödöllő szakaszával kapcsolatos lakossági tájékoztatóra.

 

A részletekért kattintson ide

 

Álláspályázat - Hatósági ügyintéző

A pályázati anyag ide kattintva érhető el