Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Új Széchenyi Terv

 Pécel szennyvíz tisztításának hosszú távú megoldása címet viselő európai uniós támogatású projektről hírek, információk
(KEOP-1.2.0/ 09-11-2011-0028)

 


Pécel Város Önkormányzat szervezetfejlesztése a lakosságot érintő szolgáltatás racionalizálása érdekében

(ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005)

ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005 sajtóközlemény

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 168 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Sablonválasztó
Belépés
A fórumhoz való hozzászóláshoz regisztráció, illetve belépés szükséges!Rendkívüli KT. ülés - 2017.08.24.

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. augusztus 24. napján (csütörtök) 8.00 órai kezdettel rendkívüli képviselő-testületi ülést tart.
Az ülés helyszíne: Péceli Polgármesteri Hivatal Irodaház II. első emeleti tanácsterem
(2119 Pécel, Kossuth tér 1.)

 

Bővebben...

 

Megjelent a Péceli Hírek augusztusi száma

Az augusztusi szám ide kattintva olvasható

 

Hirdetmény - Lakossági Fórum

Pécel Város Településszerkezeti Tervének és Helyi Építési Szabályzatának részleges módosítása tárgyában egészségügyi beruházás megvalósítása céljából, a 2295/1 hrsz-ú területre (Pécel, Petőfi u. 1.) vonatkozóan.
 
A témában lakossági fórumot tartunk 2017. augusztus 21-én 17:00 órakor, a 2119 Pécel, Kossuth tér 1. szám alatt a Polgármesteri Hivatal II. épület I. emeleti tárgyalóban, amelyre várjuk a téma iránt érdeklődő péceli polgárokat, és péceli civil- valamint gazdasági szervezetek képviselőit.
A megtárgyalni kívánt településrendezési tervet megtalálják a www.pecel.hu önkormányzati weboldalon, illetve hirdetőtáblán amelyet 2017. augusztus 11-én teszünk közzé.
Pécel Város Önkormányzata pályázatot nyújt be a „PM_EUALAPELLATAS_2017 jelű, „Önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” címmel, hogy elnyerje a szükséges támogatást az új orvosi rendelő létesítéséhez.
Pécel Város Képviselő-testülete, a 229/2017. (VII. 17.) Kt. határozatával kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a 2295/1 hrsz-ú területet (Pécel, Petőfi u. 1.), amelyen jelenleg a Dél-Pest Megyei Viziközmű Szolgáltató Zrt. (DPMV Zrt.) által használt épületek találhatóak. Itt kerül elhelyezésre, a gazdasági épület bontását követően az orvosi rendelő, amennyiben a város elnyeri a megfelelő pénzügyi forrást.
 
Pécel, 2017. július 28.
                                                                                                              Szöllősi Ferenc
                                                                                                               polgármester
 
 
Településrendezési tervdokumentáció:
 
 

 

 

 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet területi védőnői állásra. A pályázat benyújtásának határideje 2017. augusztus 31. A részletes pályázati feltételek megtalálhatók itt és a www.kozigallas.gov.hu honlapon.

 

ÁLLÁSHIRDETÉS

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat magasabb vezetői (igazgatói) megbízására.

A részletes pályázati felhívás megtekinthető itt, valamint a www.kozigallas.gov.hu honlapon és a Péceli Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján.

 

NAV - Közlemény

A NAV levelet küld a tartozásról, túlfizetésről

 

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal október végéig mintegy egymillió adózót értesít arról, hogy az elmúlt évről adó-, illetve vámtartozása vagy túlfizetése van. Idén már a kivonat elején mindenki megtalálja a számára legfontosabb információt: mennyit kell fizetni, illetve mennyit igényelhet vissza.

 

Adószámla-kivonatot csak az kap, akinek legalább egy adónemben kétezer forintnál több tartozása, vagy túlfizetése van a tavaly december végi adatok szerint. A kivonat mellett késedelmipótlék-értesítőt is találhat a postaládájában, aki fizetési kötelezettségét a tavaly nem vagy csak késedelmesen teljesítette.

 

A most érkező kivonatokon az adó- és vámfolyószámlák egyesítése miatt már a vámtételek is szerepelnek. Akik tartoznak, illetve késedelmi pótlékot kell fizetniük, kötelezettségeiket csekken, átutalással, bankkártyával, vagy esetleges többletük átvezetésével is rendezhetik. Túlfizetés esetén a 1717-es nyomtatványt kell benyújtani a visszaigényléshez.

 

Akik úgynevezett elektronikus bevallók, tehát kötelező a netes felületet használniuk, vagy 2016. január 1. és 2017. június 12. között önkéntesen nyújtották be elektronikusan bevallásukat, adatszolgáltatásukat, adószámlájukat is elektronikusan követhetik, nem kapnak papíralapú értesítést.

 

Az adószámla-kivonatot, illetve a pótlékértesítőt mindenkinek célszerű összehasonlítania a saját nyilvántartásával. Az adatok értelmezésében a kivonat mellékleteként megküldött „Tájékoztató” segít. Eltérés esetén észrevételt tenni személyesen az ügyfélszolgálatokon, telefonon a 80/20-21-22-es számon a NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszerén (ÜCC) keresztül, vagy írásban lehet. Ebben a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) letölthető és a kiküldött kivonathoz is csatolt „Észrevétel adószámla-kivonatra és a kapcsolódó késedelmipótlék-értesítőre” elnevezésű nyomtatvány segít.

 

Az Év Szociális Dolgozója Díj felhívás

A felhívás ide kattintva érhető el

 

Rendkívüli KT. ülés - 2017.07.17.

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. július 17. napján (hétfő) 8.00 órai kezdettel rendkívüli képviselő-testületi ülést tart.
Az ülés helyszíne: Péceli Polgármesteri Hivatal Irodaház II. első emeleti tanácsterem
(2119 Pécel, Kossuth tér 1.)

 

Bővebben...

 

Megjelent a Péceli Hírek júliusi száma

A júliusi lapszám ide kattintva olvasható

 

Tájékoztató a parlagfű-mentesítéssel kapcsolatban

A hirdetmény ide kattintva érhető el

 

Álláspályázat - Pénzügyi ügyintéző

A pályázati anyag ide kattintva érhető el

 

Meghívó

 

Programok

 

Pályázati felhívás

Pályázati felhívás

 

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Pécel Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság (2119 Pécel, Kossuth u. 18.) ügyvezetői munkakörének betöltésére

A részletes pályázati felhívás ide kattintva érhető el

 

Álláslehetőség

Bővebben

 

ÁLLÁSHIRDETÉS

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház magasabb vezetői (igazgatói) megbízására.

A részletes pályázati felhívás megtekinthető itt, valamint a www.kozigallas.gov.hu honlapon és a Péceli Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján.

 

NAV - Sajtóközlemény

Nem a NAV kér személyes adatot telefonon!

 

Egy adózó bejelentése szerint valaki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében telefonál és bankszámla-adatokat kér. A telefonban egy udvarias hang közli az ügyféllel, hogy túlfizetése van az adóhivatalnál, de ezt csak nevének és bankszámlaszámának megadását követően tudják utalni.

A NAV telefonon soha nem értesíti ügyfeleit, és soha nem kér bankszámlaszámot, vagy egyéb bizalmas adatot! Kérjük, hogy ha valaki ilyet tapasztal, haladéktalanul tegyen bejelentést a NAV bármelyik igazgatóságán, ügyfélszolgálatán, és semmiképpen se adja meg adatait! Az ebből eredő kellemetlenségekért a NAV nem vállal felelősséget, mert a hivatal kizárólag ügyfélkapun, postán, illetve folyószámla-kivonaton értesíti az adózókat a túlfizetésekről.

 

Tájékoztató az egyéb hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás lehetőségéről Pécelen


2018. év tavaszáig (azt követően várható a program meghosszabbítása) lehetőség van a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatásra Pécelen. Várjuk azon leendő munkavállalók jelentkezését, akik regisztrált munkanélküliek. Egyéni megbeszélés alapján lehetőség van Pécel város közigazgatási területén bejelentett, legális munkát végezni. A várható munka – többek között – a vízelvezető árkok tisztítása, burkolása saját gyártású betonelemekkel.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy azon személyek, akik munkanélküliek, de még nem regisztráltatták magukat, a következő helyen és időpontokban személyesen tehetik azt meg.

Pest Megyei Kormányhivatal, Gödöllői Járási Hivatal, Foglalkoztatási Osztály

  • 2100 Gödöllő, Szilhát u. 53.

  • telefon: +36-28-410-175

  • ügyfélfogadás: hétfőn, szerdán: 8.30 – 15.00; csütörtökön: 8.30-12.00; pénteken: 8.30-13.00

Személyes megbeszélés lehetősége 2017. augusztus 14. napjától a Péceli Polgármesteri Hivatalban (2119 Pécel, Kossuth tér 1.) ügyfélfogadási időben (hétfőn: 8.30-12.00 és 13.00-17.30 óra között, szerdán 8.30-12.00 és 13.00 és 15.30 óra között) az Önkormányzati Irodán Imre Gabriella, vagy Csúzi István köztisztviselőknél.

 

Gödöllői Járásbíróság elnökének tájékoztatója ítélkezési szünetről

A közlemény ide kattintva érhető el

 

Tájékoztató

TÁJÉKOZTATÓ ANYAG

az egységes európai és a nemzeti segélyhívó számok használatával kapcsolatos

tudnivalókról

 

Az Európai Unió területén 1991 óta működik a 112-es segélyhívószám, amely az Európa Tanács szándékai szerint az Unió polgárai számára minden tagállamban azonos elvek alapján

biztosítja az egységes kapcsolatfelvétel lehetőségét a segítséget nyújtó készenléti szervekkel. A

112-es szám szinte egész Európában, így Magyarországon is ingyenesen hívható vezetékes illetve mobil telefonról.

Magyarországon a nemzeti segélyhívószámokat nem szüntették meg. A nemzeti segélyhívószámokon (104 mentők, 105 katasztrófavédelmi szerv és 107 általános rendőri feladatok ellátására létrehozott szerv), mind pedig az egységes európai segélyhívószámon (112) kezdeményezett hívásokat országosan a Szombathelyi és a Miskolci Hívásfogadó Központ 112-es hívásfogadó operátorai (a továbbiakban: operátor) kezelik.

 

Bővebben...

 

Aratással kapcsolatos tájékoztató

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gödöllő Katasztrófavédelmi Kirendeltség tájékoztatója ide kattintva érhető el