Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 226 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Díszoklevelet kaptak Pécel polgárai

Az oklevél megtekintéséhez kattintson ide!

 

Elhunyt Hovanyecz László, Pécel díszpolgára

alt

 

Hosszú betegség után, életének hetvennegyedik évében elhunyt Hovanyecz László újságíró, a Népszabadság nyugdíjas főszerkesztő-helyettese, főmunkatársa, a Tekintet főszerkesztője, olvasható régi munkahelye, a Népszabadság internetes oldalán. Dr. Hovanyecz László Pécel díszpolgára volt.
 

 

 

 

 

Bővebben...

 

Elkészült a buszvárónk az Örsön

alt
 
Íme az új buszváró az Örsön
 
A buszváró telepítése Pécelnek és a pécelieknek teljes egészében ingyen valósult meg. A telepítés kijelölt időpontja 2013. október 26-27 volt.

Bővebben...

 

Zöldhulladék-elszállítás november 14-én és 28-én

Legközelebb november 14-én és 28-án tudják a péceliek a zöldhulladékot elszállíttatni.

 

Mondja el véleményét! – Társadalmi vita a talajterhelési díjról

Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) a talajterhelési díjról szóló új rendeletének tervezetét a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2013. (III. 4.) önkormányzati rendeletének 22. §-a alapján társadalmi véleményeztetésre bocsátja.

Bővebben...

 

Ellenőrző kutakkal vizsgálják Pécel vezetékes ivóvízbázisát

A vezetékes ivóvíz jó minőségének hosszú távú megőrzése Pécel Önkormányzata pályázott, és közel 81 millió forint támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Program keretéből. A kivitelezési munkák már folynak, a beruházás eredményeként 2014-re kiépül egy korszerű, uniós normáknak megfelelő vízbázis monitoring rendszer.

Bővebben...

 

Sikeres lakossági fórum vendége volt dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő

A hatos számú körzetben tartott lakossági fórumot ma este Tóthné Szentandrássy Csilla, a városrész önkormányzati képviselője. Az élénk lakossági érdeklődés mellett lezajlott eszmecserén részt vett dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, a Pest Megyei Önkormányzat elnöke és Szöllősi Ferenc polgármester.

Bővebben...

 

Parlamenti látogatáson a negyedikesek

A Parlament épületébe szervezett osztálykirándulást a minap a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola két negyedik osztálya. A látogatókat dr. Szűcs Lajos, országgyűlési képviselő, a Parlament jegyzője, a Pest Megyei Önkormányzat elnöke fogadta, és kalauzolta végig a történelmi épület legérdekesebb részein. Mint Almási Zsuzsa, az iskola igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a gyerekek élményekkel telve tértek haza. Az igazgató – az intézmény nevében – köszönte meg Szűcs Lajos képviselő szívélyességét, tartalmas kalauzolását.

alt

Dr. Szűcs Lajos kalauzolta a gyerekeket az Országházban

 

Nyomáscsökkenés vagy vízhiány a Keló lakóparkban hétfőn

A részletekért kattintson ide!

 

Hulladékgyűjtő akció iskoláknak

A részletekért kattinson ide!

 

Ingatlanokat értékesít árverés útján az önkormányzat

Az árverési kiírás ide kattintva olvasható!

 

Utcanév-változások

A képviselő-testület 2013. szeptember 27-i rendes ülésén több utca átnevezéséről is döntött.

Bővebben...

 

Az összefogás szükségességére hívta fel a figyelmet Szöllősi Ferenc polgármester október 23-i ünnepi beszédében

A városvezető az ünnepség keretében először elmondta Tamási Lajos: Piros a vér a pesti utcán című versét, majd beszédében a történelem fontos pillanatait idézve emelte ki a mának szóló legfontosabb üzenetet: az összefogás szükségességét, a békesség, a szeretet légkörének megteremtéséért való igyekezet közösségalkotó erejét. A következőkben felidézzük Szöllősi Ferenc Attila ünnepi beszédét. Előbb azonban Tamási Lajos versét.

Bővebben...

 

Közlekedésbiztonsági akció november 9-én

A részletekért kattintson ide!

 

Kerékpárral Isaszegre vasárnap

Érdemes rápillantani az alábbi vonzó szavadidős programajánlatra. Hátha kedvet kapnak hozzá!

Bővebben...

 

Erdélyben Pécelről avagy a Háromszék újság beszámolója a zágoniak városunkban tett látogatásáról

A zágoni Mikes Kelemen Vegyes Kar volt a díszvendég a Péceli Női Kar tízéves fennállási ünnepségén. A háromnapos magyarországi vendégeskedés nagy élményt jelentett a zágoni kóristák számára.
 
alt
 
A máriabesnyői kegyhely székely kapus bejáratánál
Fotó: Bokor Anna

Bővebben...

 

Polgármesteri találkozó Pécelen

alt

Gál Zsolt, Ecser polgármestere és Fazekas Barna, Pécel alpolgármestere koccint a találkozás alkalmából a reggelivel egybekötött eszmecsere nyitányán. Előttük a házigazda, Szöllősi Ferenc, péceli városvezető.

 

A környék településeinek polgármesterei találkoztak ma délelőtt a Club 11-ben. A településvezetők rendszeres havi egyeztető értekezletének ezúttal Pécel adott otthont. A házigazda Szöllősi Ferenc polgármester és Fazekas Barna alpolgármester volt. Részt vett a mai megbeszélésen Szabó Teréz Úri, Gál Zsolt Ecser polgármestere. Gyömrőt Gyenes Levente polgármester és Mezey Attila alpolgármester képviselte. Ott volt Horinka László Sülysáp, dr. Molnár Zsolt Péteri, Tabányi Pál Maglód polgármestere. Teréz nap alkalmából Szöllősi Ferenc virágcsokorral köszöntötte Úri polgármesterét. 

Bővebben...

 

Kilencvenéveseket köszöntött ma születésnapjukon Szöllősi Ferenc polgármester

Kilencvenedik születésnapjukon köszöntötte az ünnepelteket Szöllősi Ferenc polgármester ma délelőtt a Jézus Szíve Idősek Otthonában. Nagy Miklósné Margitka személyesen vehette át a virágcsokrot és Orbán Viktor miniszterelnök Emléklapját. Szabó Dezső kórházi ápolása miatt hozzátartozói vették át a város ajándékát. Kocsis Gyuláné Ilonkát, aki ágyban fekvő, ápolásra, pihenésre szoruló ünnepelt, szobájában kereste föl Szöllősi Ferenc a születésnapi virágcsokorral és az Emléklappal.
alt
Szöllősi Ferenc polgármester Nagy Miklósnénak gratulál
 

Nyomáscsökkenés vagy vízhiány Pécel több pontján kedden

A részletekért kattintson ide!

 

Figyelemfelhívás adózóknak!

Tisztelt Adózók! Az önkormányzati adók – építményadó, telekadó, magánszemélyek kommunális adója, helyi iparűzési adó és gépjárműadó – 2013. II. félévi befizetésének határideje 2013. szeptember 16. napján lejárt. (Szeptember 15. munkaszüneti napra esett).

Bővebben...