Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 147 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Angyalkák jártak Pécelen

alt

Rászoruló családok kétszázhúsz kisgyermeke kapott ajándékot december 20-án a PIOK Szemere Pál Általános Iskola aulájában a Péceli Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szervezte ajándékozási gálán.

 

A kezdeményezők először ötven angyalkában gondolkodtak, aztán százban, míg a százötven résztvevőt pedig már szinte mesebeli támogatói számnak gondolták. Mint Mészárosné Sárvári Éva intézményvezető érdeklődésünkre elmondta, a valóság a legmerészebb elképzelésüket is felülmúlta, ugyanis a péceliek a kétszázhúszon felül további többtíz felajánlást szerettek volna tenni, ám a szervezőknek erre már egyszerűen nem maradt kapacitása.
A kezdeményezés lényege, hogy a rászoruló családok gyerekei megírták levélben, képeslapon, mit szeretnének karácsonyra kapni. A Családsegítő Szolgálat összegyűjtötte az kívánságokat, majd közhírré tette, várva az angyalkák, azaz a támogatók jelentkezését. Minden támogató nyolc-nyolcezer forint értékű ajándékot vásárolhatott egy-egy kicsinek.
Volt olyan angyalka, aki több gyerekről is gondoskodott. Így például Szöllősi Ferenc polgármester, aki három apróságot tett boldoggá, vagy Zsadányi Zsolt, aki képviselőként, egyesületi tagként is ajándékozott. Vállalkozóként pedig tíz fölött volt az általa patronált gyerekek száma.

 

 

alt

Zsúfolásig telt az iskola aulája

alt

Schwartz Dávid előadóművész a péceli gyerekeket énekelteti a színpadon

alt

Az önkormányzat egyik ajándékát Koncsekné dr. Kovács Ágnes jegyző adja át

Az önkormányzat és a 2119 Összefogás Egyesület képviselői is tíz-tíz kisgyermek karácsonyi meglepetését tették a képzeletbeli karácsonyfa alá, illetve adták át patronáltjaiknak ezen az estén.
A rendezvényen részt vett, és ajándékot is hozott Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, a Pest Megyei Önkormányzat elnöke. A politikus köszöntőjében kiemelte a kezdeményezés nagyszerűségét, s azt kívánta az aulát zsúfolásig megtöltő gyermekeknek és szüleiknek, hogy a karácsony a szeretet és a béke jegyében teljen el minden családnál. Hozzátette: a jövő év pedig egy kicsivel jobb legyen, mint az idei volt! Szöllősi Ferenc polgármester a lelkek gazdagításának fontosságát, egymás fokozott megbecsülését emelte ki ünnepi beszédében.
Az ajándékozási gálát Schwartz Dávid előadóművész, a TV 2 Voice című tehetségkutatójának egyik helyezettje vezette be. Az énekes a közönség kicsinyeinek egy csoportját is színpadra csalta, és pillanatok alatt nagyszerű énekcsapatot fabrikált az alkalmi gyerek-együttesből.
Érdeklődésünkre elmondta, példaképei: Michael Jackson vagy Whitney Houston az éneklés mellett fontosnak tartotta a jótékony fellépéseket. Azt, hogy énekükkel, fellépéseikkel a rászorultak sorsán változtatni tudjon. Ez Schwartz Dávid szívügye is, ezért vállalta a fellépést. Pécelt egyébként nagyon szereti, mert a zenekara basszusgitárosa, Szilva János péceli. Sokszor voltak már itt fellépni. Nagyon összetartó közösség az itteni, mindig szívesen jön ide, mondta az énekes. Schwartz Dávid aláhúzta, jó érzés látni, hogy sokan törődnek azokkal, akik nehezebb körülmények között élnek, ahol nem jut annyi a családnak, mint másutt. Jó volna, ha minél több ilyen angyalkás kezdeményezés lenne az országban, s nemcsak karácsonykor, mondta végezetül a fiatal előadóművész.

alt

Tolmár Zente megkapja a várva várt ajándékot Szűcs Lajostól

Tolmár Zente Szűcs Lajostól kapott ajándékot.
– Kibontottad?
– Dehogyis! Majd otthon!
– Mit kértél az angyalkától?
– Focilabdát és transzformert.
– Örülsz neki?
– Nagyon.
– Sokat jelent ez a család számára? – kérdezzük Zente apukáját.
– Igen. Nemcsak karácsonykor, egész évben támogat az önkormányzat. Legtöbbször élelmiszerrel, ami nagy segítség.
– Ismeri Szűcs Lajost?
– Személyes nem, de gyakran látom Pécelen. Rokonszenves ember.
– Örültek, hogy éppen tőle kapták az ajándékot?
– Nagyon! Köszönjük szépen!

alt

Szöllősi Ferenc polgármester Horváth Szilárdnak adja át a meglepéscsomagot

Horváth Szilárd Szöllősi Ferenc polgármestertől kapott ajándékot. Az édesanyját kérdezzük.
– Mit jelentett az ajándék Szilárdnak?
– Nagyon sokat. Én sajnos nem tudtam volna venni neki. Öt gyermeket nevelek, nagyon szegények vagyunk. A csomagban is élelmiszert kértünk, köszönjük a polgármester úrnak, hogy megkaptuk.
– Odateszik a fa alá?
– Feltétlenül. E nélkül nem lett volna alatta semmi. Egyedül nevelem a gyermekeimet, nem futja ajándékra.
– Miből élnek?
– Családi pótlékból.
– Rokonszenveznek a polgármesterrel?
– Most találkoztunk személyesen először, szimpatikus ember.
Pécel Önkormányzatának egyik megajándékozottja Sütő Jázmin.
– Kekec kukac társasjátékot kértem az angyalkától. Ez a játék tetszik nekem.
Számomra jót és boldogságot jelent a karácsony.
2119 Egyesület egyik támogatottja Fegyverneki Dávid, ajándékkal a hóna alatt csak ennyit mondott: – Nagyon örülök, hogy itt lehetek, örülök a karácsonynak.

alt

Fazekas Barna a 2119 Egyesület egyik patronáltjával

alt

Zsadányi Zsolt három nebulóval az ajándékozás után

Zsadányi Zsolt önkormányzati képviselőként, vállalkozóként és családapaként egyaránt rész vett az ajándékozásban. Vállalkozóként sok gyereknek szerzett örömet. Mint mondta, a vállalkozásnak nemcsak a bevételszerzés áll a középpontjába, hanem a rászorultakon való segítés alapjainak megtermelése is. Akkor igazi egy ilyen ünnep, ha a vállalkozótársaimnak az üzeni, az év többi napján is minél többször segítsenek. Az ajándékot nem volt mindig könnyű átadni, teszi hozzá. Egy-egy ilyen pillanat váratlanul könnyeket csalt az ember szemébe. Megható az ajándékozás, egyben nehéz szembenézni azzal a ténnyel, hogy sok rászoruló van az országban, s Pécelen is. Szerencsére mindig van egy réteg, amelyik képes adni. S ezt meg is kell tenni!
– Hogy értékeli a kezdeményezést Szűcs Lajos országgyűlési képviselő?
– Nagyon ügyes dolognak tartom. A családsegítő szolgálat olyan családokat, csonkacsaládokat keresett meg, amelyek nehezen birkóznak a mindennapi nehézségekkel. Nagy öröm számomra, hogy ennek a nemes ügynek a részese lehettem.
– Szűcs Lajosnak mit jelent a karácsony?
– A gyerekeimet, a családot. Gyermekkoromban is annak örültem a legjobban, hogy ilyenkor együtt volt a család, örömben és békességben tudtuk eltölteni néhány napot.
– Milyen üzenete van e rendezvénynek 2014-re?
– A legfőbb üzenet, hogy adni, örömet okozni jó. Ezt néha elfelejtjük, pedig az egyik legnagyszerűbb emberi tulajdonság. Már csak azért is, mert szeretet van a közepén. S a hétköznapokat pedig annál könnyebb megélni, minél inkább szeretettel, megbecsüléssel, toleranciával viszonyulunk egymáshoz.
A rendezvényt a Rauch Hungária Kft. üdítőitalokkal, az IDC Hungary Kft. csokival, cukorkával, a Pintér Édesség Nagykereskedés édességekkel, a Péceli Kenyérgyár Kft. kakaós csigákkal, sajtos pogácsával, a TS Gastro Kft. szintén sok-sok pogácsával támogatta. 

alt

Szűcs Lajos és Szöllősi Ferenc is jól érezte magát az ajándékozási gálán

Módosítás: (2013. december 21. szombat, 20:14)