Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 149 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Szöllősi Ferenc polgármester új évi köszöntője

Kedves Péceli Lakótársaim! Ismét eltelt egy embert próbáló esztendő. Hozott jót, hozott rosszat. Azonban a 2013. év is azt bizonyítja, hogy a közös jövőbe vetett hit és az összefogás csodákra képes.

 

Jelentős számú kultualtrális eseményt sikerült megrendezni az elmúlt esztendőben. Mind az érdeklődés, mind a rendezvények színvonala folyamatosan javult. Gyermekeink sorozatosan különböző testnevelési és sportrendezvényeken próbálhatták erejüket, ügyességüket. Városunk lakói soha nem látott számban és lelkesedéssel segítettek e rendezvények lebonyolításában. Már régi bölcseink is felismerték a közösségben, összefogásban rejlő erők jelentőségét. Ma, amikor a létbizonytalanság ilyen mértékben rányomja mindennapi életünkre nyomasztó bélyegét, be kell látnunk, meg kell értenünk az egymásra utaltság fontosságát, meg kell értenünk végre, hogy ez a város mindannyiunké. Ez persze nem azt jelenti, hogy nulla tevékenységgel a maximumot kapjuk. Azt kellene, hogy jelentse: minden városlakó a maga módján, a saját lehetőségeit figyelembe véve tegyen a közös jóért. 
Ilyenkor év vé
gén magunkban általában mérleget készítünk. Mit tettünk jót és mi az, amit szívesen elfelejtenénk? Mert mindkettőre akad példa. Azonban nem beszélhetünk a jövőről anélkül, hogy ne tekintenénk vissza a múltba. Nem szabad elfelejtenünk azt a rettenetes örökséget, melyet elődeink ránk hagytak.
Egy mélységesen eladósodott, kiszipolyozott városban sikerült kézzel fogható eredményeket elérnünk akkor, amikor ellenfeleink napról napra a város gazdasági csődjét jósolgatták.
A legfőbb jót azzal tettünk, hogy békét teremtettünk a városban. Jót tettünk, amikor elődeink által felelőtlenül felvállalt pályázatokat takarékos gazdálkodással megvalósítottuk.
Jót tettünk, amikor dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő úr segítségét kihasználva megteremtettük a lehetőségét a régóta megoldatlan aszfaltozásnak. Tettük ezeket egy olyan időszakban, amikor az önkormányzat húsz év óta a legkevesebb pénzből gazdálkodott.
Hiszek abban, hogy dolgaink rendeződésével, lehetőségeink kiszélesedésével jelentős eredményeket érünk el ebben az új évben.
Ha összefogunk és egyet akarunk, kellően odafigyelünk egymásra, vigyázunk helyi értékeinkre, nemzeti hagyományainkra, nincs erő, amely letéríthetne minket a jobb világ felé vezető útról. Választási időszak közeledik. Félő, hogy ismét elkezdődnek a vég nélküli hazudozások, mocskolódások. Rossz időszaka ez minden településnek. De egyszer csak ez is véget ér, és ismét a valóságos építő jellegű munkáé lehet a szó. Addig minden kedves péceli lakótársam megértő türelmét kérem. Az elkövetkezendő esztendőre békét, boldogságot, elegendő erőt, jó egészséget, és kitartó szerencsét kívánok.

 

 


Népköltés – Adjon Isten minden jót

Adjon Isten minden jót
Ez új esztendőben:
Jobb üdőt, mint tavaly volt,
Ez új esztendőben;
Jó tavaszt, őszt, telet, nyárt,
Jó termést és jó vásárt
Ez új esztendőben;
Adjon Isten minden jót
Ez új esztendőben:
Zsíros esőt, kövér hót,
Ez új esztendőben;
Bő aratást, szüretet,
Egészséget, jó kedvet
Ez új esztendőben!
Adjon Isten minden jót
Ez új esztendőben:
Drága jó bort, olcsó sót
Ez új esztendőben;
Jó kenyeret, szalonnát
Tizenkét hónapon át
Ez új esztendőben!
Adjon Isten minden jót
Ez új esztendőben:
Vegye el mind a nem jót,
Ez új esztendőben;
Mitől félünk, mentsen meg,
Amit várunk, legyen meg,
Ez új esztendőben!

Szöllősi Ferenc
polgármester

Módosítás: (2014. január 03. péntek, 12:07)