Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 214 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Ecseri böllérfesztivál péceli vendégekkel

alt

A III. Ecseri Böllérfesztivált rendezték meg január 11-én a szomszédos településen. Az eseményen részt vett dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselőt, Pest Megye Közgyűlésének elnökét, Szlahó Csaba Vecsés, Szöllősi Ferenc Pécel, Gyenes Levente Gyömrő, Kaszanyi József Mende, dr. Molnár Zsolt Péteri polgármesterét.   
Közülük Szűcs Lajost, Gyenes Leventét és Szöllősi Ferencet szólaltatta meg a Cserfa riportere.

 

alt

Gál Zsolt Ecser, Gyenes Levente Gyömrő, Szöllősi Ferenc Pécel polgármestere Szűcs Lajossal, a körzet országgyűlési képviselőjelöltjével beszélget


– A III. Ecseri Böllérfesztivál rendezvényén ezúttal is aktív résztvevő volt dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, az Ecser is magában foglaló 7. számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje.
– Mit jelent ez a fesztivál az ön számára, aki hivatásszerűen közösségi életet szervező, irányító, az emberek bizalmáért naponta megdolgozó választott vezető?
– Ez a legkeményebb politika. Itt nem lehet elbújni sem egy gépkocsi szélvédője vagy egy Facebook-profil mögé, személyesen kell találkozni az emberekkel. Országgyűlési képviselőként az elmúlt tizenhat évben szerettem közvetlenül megtudakolni, mit gondolnak a világról. Az emberek a beszélgetések során általában mindig elmondják, ami a szívűket nyomja. Egy ilyen böllérfesztivál azt is megmutatja, hogy egy helyi közösség össze tud-e fogni vagy inkább széthúzással, feszültségekkel terhelt. A rendezvény nagyszámú látogatói mutatják, hogy Ecseren az előbbiről van szó.
– Egy képviselőt az emberek mindig szembesítik úgynevezett „viselt” dolgaival. Már, ha valakinek vannak viselt dolgai.
– Ezért mertem a régi körzetemben is és ebben a számomra új választókerületben is egyéni képviselőjelöltként indulni.
– Azt is vállalja, hogy a magánélete lényegében nyitott könyv az emberek számára!
– Ez nem mindig könnyű. Attól is vagyunk emberek, akár családon belül is, hogy olykor el tudjunk vonulni egy szoba sarkába, és el tudjunk mélyülni önmagunkban. A politika világában azonban hozzá kell szokni, hogy a sajtó mindenre kíváncsi. Arra is, amit személyes dolgaink között tartanánk meg leginkább. Kósáné Kovács Magda megállapítását megfordítva azt tudom mondani: nem elég tisztességesnek látszani, annak is kell lenni.
– Viszont így lehet az emberek bizalmát leginkább megnyerni.
– A bizalom nagyon furcsa „állatfajta”: nehéz magunkhoz édesgetni, annál könnyebb viszont elriasztani. Csak következetes életvitellel, munkával lehet megtartani.
– Az emberek úgy látják, hogy az ötödik választási ciklusára készülő Szűcs Lajosnak nincs takargatnivalója.
– Miért lenne!? Édesapám azt tanította: semmi sincs ingyen. Csak az elvégzett munkának van eredménye. Azért is dolgozni kell, hogy az ember mindig bele tudjon nézni a tükörbe, a választói szemébe.
– Hogy értékeli a rendezvényt Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere?
– Annak idején, amikor Gyömrőn, az Eskü téren elkezdtük gasztronómiai fesztiválokat rendezni, kezdeményeztük, hogy a helyiek mellett a környező településeken élő barátaink is részt vegyenek rajta. Ebből alakult ki az a gyakorlat, hogy a környező hat-nyolc település rendszeresen „szomszédol” egymással. Ennek nagyon szép tanúbizonysága a mostani Böllérfesztivál is. Ecseri barátaink a gyömrőieket kezdettől meghívták, a város képviseletében a Gyömrő 2000 Kör csapata mindig részt is vett a fesztiválon. Most is itt vagyunk. Ez a fajta együttműködés azt az összetartást szolgálja, ami a nagyon sok agglomerációs településről hiányzik. Legyenek olyan közös programok, meglévő vagy kialakított hagyományok, amelyekre építkezni lehet a hétköznapokban és a jövőben is.

alt

Szöllősi Ferenc megfogta a fesztivál marcipánmalacának farkát. Legyen szerencséje!

– Szöllősi Ferencnek miért fontos péceli polgármesterként részt venni az ecseri böllérfesztiválon?
– Minden településnek, a szomszédoknak pedig különösen kötelező feladat az együttműködés. Számomra nagyon megtisztelő, ha a környező települések polgármesterei, tisztségviselői részt vesznek egy péceli rendezvényen. Kötelességemnek tartom, hogy hasonló rendezvényeken én és részt vegyek. Nagyszerűen szervezett, kiváló hangulatú esemény. Példamutató, hogy már a harmadik böllérfesztivált rendezi Ecser. Mindhárom alkalommal itt voltam, és egyszer sem csalódtam. 


Módosítás: (2014. január 13. hétfő, 06:34)