Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 258 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Zsadányi Zsolt a Péceli Spartacus új elnöke

A Péceli Spartacus SE Közgyűlése tegnap, május 10-én éjszakába nyúló ülésen megválasztotta az egyesület elnökségét és felügyelő bizottságát. Az elnökség megválasztotta soraiból az elnököt, aki egyhangú szavazással Zsadányi Zsolt lett.

alt

Az elnökség tagjai: Borbély Gábor, Gódor János, Zsadányi Zsolt (elnök), Garamszegi Zsolt és Csabai Gábor közvetlenül a megválasztás utáni pillanatokban

 

Mint ismeretes, a közelmúltban készült el a Pest Megyei Főügyészség jelentése a Péceli Spartacus Sportegyesület működéséről. A vizsgálatot Pécel város jegyzője kezdeményezte. A Pest Megyei Főügyészség a vizsgálat során több szabálysértést és mulasztást állapított meg. Így például a közgyűlés nem választott elnökségi tagot, 2013-ra nem állapította meg a költségvetését, a közgyűlés nem számoltatta be a felügyelő bizottságot, a tagnyilvántartást nem megfelelően vezették, az alapszabály több rendelkezésre nem felel meg a hatályos jogszabályoknak, az alapszabály számos dologról nem rendelkezik és a közgyűlésekről nem készültek jegyzőkönyvek. A megállapítások jelezték, a város jegyzője – a törvényes működésre figyelemmel – okkal kezdeményezte a vizsgálatot.
Tegnap a közgyűlésen végül negyvenkilencen szavaztak az elnökség tagjaira. A szavazatok közül hat volt érvénytelen, negyvenhárom pedig érvényes. Az új elnökség tagjai közül Gódor János kapta a legkevesebb szavazatot, húszat, a legtöbbet pedig Zsadányi Zsolt és Borbély Gábor, negyven-negyven szavazatot. A további két megválasztott elnökségi tag Garamszegi Zsolt, illetve Csabai Gábor lett harmincegy, illetve harminckilenc begyűjtött szavazattal. A korábbi elnök, Dolhai András is a jelöltek között volt. A megszerzett húsz szavazata azonban kevésnek bizonyult az ötfős elnökségbe való bekerüléshez.
A szavazás megkezdése előtt minden jelölt röviden elmondta elképzelését arról, milyen szellemben kíván részt venni a vezetés munkájában. Zsadányi bemutatkozó gondolatai között kifejtette, nem lesz szimpatikus, amit mondani fog, de ehhez fogja tartani magát megválasztása esetén. Jelezte, visszamenőlegesen szeretné, ha megvalósulna egy pontos elszámoltatás. A későbbiekre nézve pedig precíz, átlátható gazdálkodást ígért. „Minden olyan területen, ahol pénz folyik be az egyesülethez, azzal pontosan el kell számolni, az elszámolást a lakosságnak tudnia kell. Legyen kifüggesztve akár a büfében, közzétéve a Facebook oldalon vagy a honlapon. Rendet és fegyelmet szeretnék megvalósítani az egyesületnél! Ha bizalmat kapunk, ezt véghezvisszük!” – zárta bemutatózó szavait Zsadányi Zsolt. Az elnökség a bürokratikus eljárás végeztével, várhatóan harminc nap múltán állhat munkába.
Megválasztották a felügyelő bizottság tagjait is. A testület tagjai: dr. Benkovics Gyula, Sarlós Imre és Pál Károly lett. A tagok Pál Károlyt választották a felügyelő bizottság elnökévé.

Módosítás: (2014. május 11. vasárnap, 13:46)