Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 243 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Közlemény

Tisztelt Adózók!
Pécel Város Önkormányzata ezúton köszöni meg a péceli adózóknak, hogy a 2014. I. félévi önkormányzati adók és a gépjárműadó befizetési kötelezettségüket határidőre teljesítették, bár az adófizetési kötelezettséget megállapító határozatok, egyenlegközlők és a csekkek kiküldése nem volt teljesen zökkenőmentes.

 

Akik az adófizetési kötelezettségüknek ezidáig még nem tettek eleget, elmaradásukat szíveskedjenek haladéktalanul pótolni az Önkormányzat honlapján (www.pecel.hu) az Adócsoportnál feltüntetett számlaszámokra való befizetéssel.

 

 

 

 

 

 

A telekadó befizetési határidejével kapcsolatosan – mivel a Képviselő-testület döntése értelmében visszamenőleges hatállyal változott a rendelet –, akinek változott a fizetendő adója, arról egyedi határozatban értesül.

Kérdés esetén, valamint a méltányossági és részletfizetési kérelmek benyújtásával kapcsolatosan az Adócsoport munkatársaival az ügyfélfogadási időben személyesen vagy az Önkormányzat hivatalos honlapján az Adócsoport ügyintézőinek neve melletti telefonos és e-mail elérhetőségeken vehetik fel a kapcsolatot.
Az Adócsoport ügyfélfogadási ideje:
hétfő: 14.00-17.30
 szerda: 8.00-12.00 és 13.00-16.00
 péntek: 8.00-11.30
Tájékoztatjuk továbbá Önöket arról is, hogy Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 29/2013. (XII. 2.) önkormányzati rendeletét 2014. április 29-i ülésén módosította. A módosítás lényege, hogy a rendelet szövegében egyértelműen meghatározásra került, hogy mely adótárgyak után kell kommunális adót, és mely adótárgyak után kell építményadót vagy telekadót fizetni.
Mint ahogyan a korábbi években is; kommunális adót a lakások, lakóházak, valamint az üdülőépületek után kell fizetni. A lakóházas és a hétvégi házas ingatlanok után az adóalanyokat telekadó-fizetési kötelezettség nem terheli a rendeletmódosítás hatályba lépésétől kezdve.
Ha valaki a beépítetlen telekingatlanán a jogerős építési engedély kiadását követő négy éven belül lakóházat épít, mentesülhet a telekadó-fizetési kötelezettség alól, a rendelet szövegében az adómentesség feltételei egyszerűsödtek.
Köszönjük együttműködésüket a fizetési határidők betartására vonatkozóan.

Koncsekné dr. Kovács Ágnes
jegyző

Módosítás: (2014. május 13. kedd, 15:28)