Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Új Széchenyi Terv

 Pécel szennyvíz tisztításának hosszú távú megoldása címet viselő európai uniós támogatású projektről hírek, információk
(KEOP-1.2.0/ 09-11-2011-0028)

 


Pécel Város Önkormányzat szervezetfejlesztése a lakosságot érintő szolgáltatás racionalizálása érdekében

(ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005)

ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005 sajtóközlemény

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 152 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Új évi köszöntő!

Szöllősi Ferenc polgármester új évi köszöntője.

 


Tisztelt Péceli Polgárok, Kedves Barátaim!


Minden évben úgy kezdődnek az új évi köszöntők, hogy ismét eltelt egy esztendő…
Ezúttal nézzük másképpen az idő múlását, kicsit nagyobb léptékben.
Tehát eltelt négy esztendő, amely – köszönet Pécel segítőkész, megértő, és végtelenül szeretetreméltó lakóinak, (ez a lakó szó nem tetszik, mert túl rideg és személytelen) – a vártnál nagyobb sikereket hozott. Nagyon nehéz időszakot tudhatunk magunk mögött, s e nehéz pár esztendő sok-sok munkája meghozta a maga gyümölcsét.  Most nem sorolnám az unalomig ismert eredményeket, örömöket, kudarcokat.
Sokkal fontosabbnak tartom mindannyiunk szempontjából azt a jól érezhető, szívet melengető szeretetvezérelt összekovácsolódást, amely értelmet ad közös munkánknak, segít szert tenni igazi baráti kapcsolatokra, és jövőbeli tevékenységünk valódi hajtóerejét kiépezi. Voltak félelmeink, örömeink, mint ahogy voltak jó és rossz döntéseink is. Nem tudunk, de nem is akarunk csalhatatlan, tévedhetetlen színben tündökölni. Egy azonban egészen bizonyos: Egyre jobban összeszokunk, egyre jobban értjük és érezzük munkánk súlyát, döntéseink következményét. Azt gondolom, hogy a kölcsönös egymásra figyeléssel, megértéssel, szeretettel a következő öt éves időszakot bátrabban kezdhetjük el. 
Az elmúlt évek legfontosabb tanulsága számunkra, hogy az Önök hathatós segítsége és megértése nélkül nem létezik hatékony önkormányzati munka.
Tevékenységünkkel kapcsolatban szükségünk van az Önök megértésére, bizalmára, hisz mindent azért teszünk, hogy ez a város élhetőbb hellyé váljon.
És hogy az lesz-e? 
Erre a kérdésre, hogy megtaláljuk a választ, vissza kell tekintenünk a múltunkba, a tegnapokba, az elmúlt évtizedekre, s csak ekkor érezzük, értjük meg, hogy milyen nagy súlya van egy kisváros történelmének, milyen hatalmas örökséget hagytak ránk elődeink, mekkora erkölcsi, szellemi vagyonnak vagyunk az örökösei. Mert az emlékeink mindig erőforrások számunkra. Még az egyébként sebet ejtő emlékeink is képesek erőt adni, de sokkal jobban melengetik lelkünket az olyan emlékek, melyeket a jóság, a szépség, az öröm, a jókedv és boldogság eredményez. Remélem, egyet értenek velem abban, hogy ezt a várost csak közösen, közös akarattal tudjuk felemelni, együttes erővel tudjuk eredményesen vezetni. Ehhez a nehéz, de gyönyörűséges munkához kívánok Önöknek a teljes képviselő-testület nevében az elkövetkezendő új esztendőre erőt, egészséget és sikereket.

Ismét egy esztendő hanyatlik a sírba,
Nézhetünk utána nevetve vagy sírva.
Sokan biz örömest búcsúznak el tőle,
Azt várják, hogy különb lesz a követője.
Itt állok magam is, azt óhajtom itten,
Jobb időket érjünk, mint az elmúlt évben.
A mezőkön áldást, a hazában békét,
Az emberek szívében boldog egyetértést.
Ezért fohászkodunk, ezért ver a szívünk,
Adjon az Úr Isten Boldog Új Esztendőt nékünk.


Módosítás: (2014. december 31. szerda, 18:56)