Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Új Széchenyi Terv

 Pécel szennyvíz tisztításának hosszú távú megoldása címet viselő európai uniós támogatású projektről hírek, információk
(KEOP-1.2.0/ 09-11-2011-0028)

 


Pécel Város Önkormányzat szervezetfejlesztése a lakosságot érintő szolgáltatás racionalizálása érdekében

(ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005)

ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005 sajtóközlemény

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 317 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Sablonválasztó
Belépés
A fórumhoz való hozzászóláshoz regisztráció, illetve belépés szükséges!Szigorodnak a közösségi együttélés alapvető szabályai

Szigorodnak a közösségi együttélés alapvető szabályai
 
Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) a 2017. szeptember 28-ai ülésén módosította a település rendjéről szóló 19/2016. (X. 10.) önkormányzati rendeletét (a továbbiakban: rendelet).
A módosítás eredményeként a Képviselő-testület pontosabban és szigorúbban állapította meg a közösségi együttélés alapvető szabályait.
 
A legfontosabb módosítások a következők:
 
 
2017. október 9. napjától tilos az életvitelszerű közterületi tartózkodás Pécel következő közterületein: Állomás utca, Árpád utca, Asztalos utca, Baross utca, Kossuth tér, Kovács utca, a Köztársaság tér 4. szám alatt található benzinkúttal határos közterület, a Kun József utcai buszvégállomás területe, Ráday Gedeon tér, Rákos utca, Rét utca, Városház utca.
Az életvitelszerű közterületi tartózkodást a magasabb szintű jogszabály értelmében Pécel egész területén nem lehetséges megtiltani. A Képviselő-testület azokon a közterületeken tiltotta meg ezen magatartást, ahol  a leginkább jellemző a hajléktalanok jelenléte, akiknek az életvitelszerű közterületi tartózkodása sok esetben gondot jelent a közrend, a közbiztonság, bizonyos esetekben a közegészség, a köztisztaság szempontjából és ezzel zavarják Pécel lakosainak nyugalmát.
Aki a tilalom ellenére a fenti közterületeken életvitelszerűen tartózkodik, az szabálysértést követ el.
 
A hulladékgyűjtő edények és gyűjtőzsákok továbbra is csak a szállítás napján helyezhetők ki az ingatlan előtti közterületre. A rendelet módosításának eredményeként 2017. október 9-től, aki a szállítás napját megelőzően vagy azt követően kívánja kihelyezni közterületre a hulladékgyűjtő edényeket és a gyűjtőzsákokat, azt csak abban az esetben teheti meg, ha erre közterület-használati engedélyt kér és befizeti a rendeletben erre megállapított közterület-használati díjat. A közterület-használati engedélyekkel kapcsolatos ügyeket továbbra is a Péceli Polgármesteri Hivatal Rendészeti Csoportjánál (Pécel, Baross utca 5/b) kell intézni.
 
A módosítás eredményeként egyes közterület-használati díjak emelésére került sor 2017. december 1. napjától.
 
A rendelet értelmében az ingatlan birtokosának feladata, hogy a járdát, valamint a járda és az úttest közötti közterületet rendben és tisztán tartsa. Pécel egyes részein azonban az ingatlanok és a közterületek határán nincs járda. Fenti ok miatt módosult úgy a rendelet, hogy 2017. október 9. napjától az ingatlan telekhatára és az úttest közötti közterületet köteles az ingatlan birtokosa rendben és tisztán tartani (kivéve az ott található fás szárú növényeket, a fákat és bokrokat). Azon ingatlanok birtokosai, akiknek az ingatlanát több oldalról határolja közterület, az ingatlan telekhatára és az úttest közötti közterületet az ingatlanuk minden oldala tekintetében kötelesek rendben és tisztán tartani.
 
Az avar és kerti hulladékok belterületen történő nyílttéri égetésének szabályai annyiban váltak szigorúbbá, hogy 2017. november 1-től az égetést megelőzően azt írásban be kell jelenteni a jegyzőnek.
 
2017. október 9-től a Temető utca végén található záportározó területén megszűnik az ebek póráz nélkül való szabadon mozgásának a lehetősége, tehát ebet ettől az időponttól kezdve már ott is, így a város egész területén csak pórázon lehet sétáltatni.
 
A rendeletmódosítás további részletes szabályai megtekinthetők a www.pecel.hu honlapon.
A rendeletben foglaltak megsértése esetén a közösségi együttélés alapvető szabályait be nem tartó személlyel szemben továbbra is 150.000 forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki, mely ügyekben a jegyző jár el.
A közterületen való szeszesital-fogyasztás (mely már korábban is tilos volt), valamint az életvitelszerű közterületi tartózkodás tilalmát megsértő személlyel szemben szabálysértési eljárás indul, melyet a szabálysértési hatóság folytat le.
 
                                                                                                          dr. Szolnoki Imre
                                                                                                                   aljegyző