Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Legfrissebb hírek, programok
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 109 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

1956: a sajtó forradalma

Kiállítás nyílik október 23-án a Márványistállóban

Különleges sajtótörténeti kiállítással tiszteleg az 1956-os forradalom 56. évfordulóján a Ráday-kastély: a szabadságharc alatt megjelent újságok tükrében mutatja be, mi is történt október 23. és november 4. között Magyarországon. Az „1956: a sajtó forradalma" elnevezésű kiállítás a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága és a Péceli Önkormányzat által helyreállított Márványistállóban lesz (Pécel, Kórház köz).

 

Igazi kuriózumokkal találkozhatnak az érdeklődők. Például az Irodalmi Újság november 2-án megjelent számával, amely közölte Illyés Gyula, „Egy mondat a zsarnokságról" című, a forradalom jelképévé vált versét, de megtekinthetik többek között a Szabad Nép október 23-án megjelent számát is, és a Népszabadság november 12-én utcára került különkiadását, amely közölte Kádár János elhíresült beszédét a várható megtorlásokról. „Bízunk benne, hogy sokan megnézik a kiállítást, az ugyanis a mi felelősségünk, hogy a gyerekeink, unokáink tudják, érezzék, 1956 forradalma értünk és értük is történt" - fogalmazott Hajdi Márta, a Ráday-kastély létesítményfelelőse.
A lapokat a Pécelen élő újságíró, Sal Endre ajánlotta fel, az pedig Tóth Sándornak, a Magyar Rendvédelmi Szakgyűjtemény és Kiállítás Egyesület elnökének köszönhető, hogy az érdeklődők megnézhetik a forradalom ideje alatt viselt egyenruhákat és fegyvereket. Mindez még életszerűbbé teszi majd a kiállított lapokban olvasottakat.

 

 

- VVe -