Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Új Széchenyi Terv

 Pécel szennyvíz tisztításának hosszú távú megoldása címet viselő európai uniós támogatású projektről hírek, információk
(KEOP-1.2.0/ 09-11-2011-0028)

 


Pécel Város Önkormányzat szervezetfejlesztése a lakosságot érintő szolgáltatás racionalizálása érdekében

(ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005)

ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005 sajtóközlemény

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 163 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Karsai Zsigmond emlékkiállítás megnyitó a Márványistállóban 2012. május 26.

(részletek Szöllősi Ferenc polgármester beszédéből)

„Sokat tűnődtem azon, hogyan és mit mondhatnék ezen a napon. Milyen módon fejezzem ki mindazt, amit érzek. Aztán kitaláltam: szeret az Isten, mert lehetőséget adott arra, hogy ma itt lehetek Önökkel, és együtt ünnepelhetünk.”
„Zsiga bácsi életművével örökre és halhatatlanul beírta magát a magyar nemzet történetébe. Korokon, téren és időn átívelő örökséget, kincset és dicsőséget hagyott ránk, és mi részesülünk abban a kitüntető szerencsében, hogy hagyatékát gondozhatjuk. … életművét bemutatni pár percben lehetetlen vállalkozás. Azt viszont mindannyiunknak tudnunk kell, hogy a mi Zsiga bátyánk, mert Pécel szerte csak így emlegetjük, egész életét arra tette fel, hogy a keveseknek megadatott kivételes tehetségével a magyarságot szolgálja.”
„Útmutatását, erkölcsiségét nemes kötelezettségünk követni.”

 

„Hiszem, hogy Zsiga bácsi most mosolyogva, büszkén néz le ránk. Hiszem, Csontváry Kosztka Tivadart idézve, hogy „akinek megadatott a képesség az alkotásra, annak megadatott a képesség a halhatatlanságra.”.
„Örökségünket megtartani, ápolni és gyarapítani, jelenünket tisztességgel megélni, élhető jövőt tervezni – nagy-nagy felelősség. Mint ahogy az is, hogy jól gazdálkodjunk mindazzal az értékkel, melyet reánk bíztak. A mi felelősségünk az, hogy mit őrzünk meg gyermekeinknek, mint ahogy az is, hogy mi az, amit magunk után hagyunk örökségként.”
„Engedjék meg, hogy Jókai Mór szavait idézzem: „mindenfelé keressük a magyar nemzetet; kinn Ázsiában, fenn a Jeges-tengernél, hátul az őshistóriában, magasan a fényes rangúaknál, csak ott nem keressük, ahol van: körülöttünk és a mai napon.”. Most elmondhatjuk, hogy igenis itt van a magyar nemzet, körülöttünk és bennünk. … Zsiga bácsinak köszönhetjük. Hálás szívvel mondunk köszönetet Magdikának, aki hű társként állt Zsiga bácsi mellett, és e felbecsülhetetlen értékű hagyatékot városunk rendelkezésére bocsátotta.”.