Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Új Széchenyi Terv

 Pécel szennyvíz tisztításának hosszú távú megoldása címet viselő európai uniós támogatású projektről hírek, információk
(KEOP-1.2.0/ 09-11-2011-0028)

 


Pécel Város Önkormányzat szervezetfejlesztése a lakosságot érintő szolgáltatás racionalizálása érdekében

(ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005)

ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005 sajtóközlemény

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 219 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

A szeretet ünnepére...

... ahogyan a polgármester érzi ...
Ismét eltelt egy esztendő! Lassan elérkezik Karácsony Ünnepe melyet városunk apraja-nagyja egyaránt feszült izgalommal vár. Óvodáinkban, iskoláinkban gyermekek százai apró kezeik munkájával, kicsiny szívük minden szeretetével ajándékot készítenek nekünk. Igazi szívből jövő ajándékot. Olyat, amilyent csak tiszta gyermekszív tud adni. Szeretetből van az anyaga, állhatatosságból tartja össze, és igaz hitbe van csomagolva. Igazi ajándék!

 

De karácsonyig még egy pár napot várni kell. Az idei esztendő nehéz, dolgos, sok problémát hozó év volt. A hétköznapi örömtelen, lelket pusztító indulatok azonban megfáradni látszanak. A közelgő Karácsony fenséges hangulata egyre inkább hatalmába keríti a mindannyiunk szívét. Ebben a szeretetteljes időszakban valamennyien megkülönböztetett figyelemmel fordulunk egymás felé. Láthatóan több a mosoly, több a kedvesség, több a figyelmesség. Az ünnepi érzés hatására fogékonyabbak vagyunk egymás bajára.

 

 

 

 

A Karácsony a családok ünnepe elsősorban, de ezen a szent ünnepen nem szabad megfeledkeznünk azokról az embertársainkról sem, akik nem érezhetik a család melegét, gondoskodását. Sajnos sokan élnek így közöttünk. Figyeljünk rájuk, mert sokuk számára e napokban az egyedüllét, a magára hagyatottság, kiszolgáltatottság még inkább gyötrelmes érzés. Egy-egy jó szó, egy-egy apró figyelmesség segítheti Őket a magányosság lelket marcangoló fájdalmán felülkerekedni. Sajnos elmondhatjuk ma már a család sem jelent teljes biztonságot.
Ma, amikor folyamatosan nő a társadalmi bizonytalanság, a nehezen megteremtett egzisztencia veszélybe került, eltűnt az erkölcsi igazságosság fogalma, az emberek többsége a magánszféra buborékába húzódva éli életét. Várjuk a csodát! Emberek a csoda bennünk van! Hagyjuk előbújni. Felejtsük el az irigységet, a haragtartást, az álnokságot. Az adott szó, legyen odaadott szó. A mi szavunk, amit betartunk, amire büszkék vagyunk! Legyünk türelemmel egymás hibái iránt. Tiszteljük egymást. Számtalan példa bizonyítja kis közösségünkben, hogy tudunk szeretni és képesek vagyunk segíteni. A szeretet egy közösségben nem más mint az egymásra utaltság érzése. Az az érzés, hogy szükségünk van egymásra. Hogy együtt többek, jobbak, erősebbek vagyunk.
Ne feledjük azonban a Karácsony nem elsősorban a földi javak ünnepe. A léleké. A tiszta szív ünnepe. Az örömé. Az egész éves számvetés ideje. Vajon megtettünk-e mindent szeretteinkért? Odafigyeltünk-e kellőképpen rájuk? Töltöttünk-e velük elég időt? Ahhoz,hogy ezek az érzések meglepjék lelkünket szükségünk van a legerősebb emberi érzelemre, a hitre. Ha igaz hittel hisszük sorsunk jobbra fordulását, ha igaz szeretettel fordulunk egymás felé, ha igaz örömöt érzünk egy mosoly, egy jó szó, és főleg mások öröme miatt, akkor egész életet élünk.
Mert mit is ünnepelünk a keresztény világban? Az adventi koszorú gyertyái a biztosan bekövetkező, örömhírre figyelmeztetnek. Azt, hogy Isten elküldi egyszülött fiát, hogy megváltsa az emberek bűneit, lehetővé téve, hogy békében biztonságban élhessük életünket. Használjuk ki e nagylelkűen felajánlott lehetőséget, s valóban éljünk békében egymás hasznára, ne kárára. Éljünk úgy, hogy ne ez a nap legyen az egyetlen, amikor fontosak vagyunk egymásnak. Valóban ki kell tartson a következő év végéig a szeretet? Nem gondolom. Azt hiszem mára már így szocializálódtunk. Most ismét itt van a lehetőség, készítsünk számvetést, ismerjük fel hibáinkat, s a következő esztendőt lélekben felvértezve, testileg felüdülve, hittel és jó reménységgel kezdjük meg.
Az igazi értékek elveszni látszanak, pedig a boldogságunk alapját, életünk biztonságát ezek adják. Azt kérem Önöktől így karácsony előtt, hogy ne csak a testüket, hanem a lelküket is öltöztessék ünneplőbe, és ez a ruha olyan tartós anyagból legyen, amely kitart az elkövetkezendő esztendőben is.

Juhász Gyula: Karácsony felé
Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.
…Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Behegesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.
…És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.

Valamennyiük számára áldott, szeretteik körében eltöltött boldog, meghitt ünnepet kívánok, s azt, hogy szeretetben, gondoskodásban ne csupán karácsonykor, de az év egyetlen napján se szenvedjen senki hiányt!
Szöllősi Ferenc