Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Új Széchenyi Terv

 Pécel szennyvíz tisztításának hosszú távú megoldása címet viselő európai uniós támogatású projektről hírek, információk
(KEOP-1.2.0/ 09-11-2011-0028)

 


Pécel Város Önkormányzat szervezetfejlesztése a lakosságot érintő szolgáltatás racionalizálása érdekében

(ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005)

ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005 sajtóközlemény

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 140 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Interjúk, beszédek, írások

Szöllősi Ferenc újévi köszöntője

„Kaptam egy családot”

Nem hiszem, hogy akad olyan ember, aki ne ígéretekkel kezdené az újévet. Az ember alapvető tulajdonsága, hogy vágyik a megújulásra, akarja a szebbet, a jobbat. Vajon van-e olyan, aki egy új esztendő kezdetén ne mérlegelné az elmúlt évet, és ne készítene összegzést annak hibáiról, erényeiről? Minden számvetés eredménye egy újabb nehezen betartható fogadalom, és egy, az előző évnél sikeresebb esztendő megtervezése.

Bővebben...

 

A szeretet ünnepére...

... ahogyan a polgármester érzi ...
Ismét eltelt egy esztendő! Lassan elérkezik Karácsony Ünnepe melyet városunk apraja-nagyja egyaránt feszült izgalommal vár. Óvodáinkban, iskoláinkban gyermekek százai apró kezeik munkájával, kicsiny szívük minden szeretetével ajándékot készítenek nekünk. Igazi szívből jövő ajándékot. Olyat, amilyent csak tiszta gyermekszív tud adni. Szeretetből van az anyaga, állhatatosságból tartja össze, és igaz hitbe van csomagolva. Igazi ajándék!

Bővebben...

 

Karsai Zsigmond emlékkiállítás megnyitó a Márványistállóban 2012. május 26.

(részletek Szöllősi Ferenc polgármester beszédéből)

„Sokat tűnődtem azon, hogyan és mit mondhatnék ezen a napon. Milyen módon fejezzem ki mindazt, amit érzek. Aztán kitaláltam: szeret az Isten, mert lehetőséget adott arra, hogy ma itt lehetek Önökkel, és együtt ünnepelhetünk.”
„Zsiga bácsi életművével örökre és halhatatlanul beírta magát a magyar nemzet történetébe. Korokon, téren és időn átívelő örökséget, kincset és dicsőséget hagyott ránk, és mi részesülünk abban a kitüntető szerencsében, hogy hagyatékát gondozhatjuk. … életművét bemutatni pár percben lehetetlen vállalkozás. Azt viszont mindannyiunknak tudnunk kell, hogy a mi Zsiga bátyánk, mert Pécel szerte csak így emlegetjük, egész életét arra tette fel, hogy a keveseknek megadatott kivételes tehetségével a magyarságot szolgálja.”
„Útmutatását, erkölcsiségét nemes kötelezettségünk követni.”

Bővebben...

 

Városközpont átadó és gyermeknap 2012. május 26.

Szöllősi Ferenc: A jövő nemzedéke gyermekeink, lehet-e szebb és nemesebb feladatunk, minthogy nekik építkezzünk?

Május 26-án délelőtt ünnepélyes keretek között lett átadva a megújult városközpont, délután a Ráday-kastélyhoz tartozó Márványistálló úgy, hogy ezzel egyidőben megnyílt Karsai Zsigmond emlékkiállítása. A nap különlegességét az adta - ahogy Szöllősi Ferenc polgármester is fogalmazott: " ... kivételes lehetőség adatott meg nekem. Kevés városvezetőnek van olyan szerencséje, hogy egy ilyen nagyszabású beruházás befejezése egybeessen a gyereknappal. Így teremtődött meg az a különleges alkalom, hogy szimbolikusan elsősorban a gyermekeknek adjam át az újonnan megszületett városközpontot... Kedves gyerekek és fiatalok. Remélem, hogy Ti lesztek az igazi haszonélvezői szépülő városunknak, mert nekünk, felnőtteknek Ti vagytok a legfontosabbak. Nincs annál nagyobb öröm, minthogy elsőként Nektek adhatom át Pécel város első igazi közösségi terét.".

A fotón: dr. Szűcs Lajos, Szöllősi Ferenc és dr. Varga Kálmán (készítette Tesánszki Krisztina)

Részletek Szöllősi Ferenc polgármester beszédéből

„Városunknak nem volt igazi főtere, most van. Húsz éve nem volt olyan központja, ahol le lehetett ülni egy baráti beszélgetésre, ahol öröm áthaladni, és öröm megpihenni.” 

Bővebben...

 

2012: Az 1956-os ünnepi megemlékezés Pécelen

alt

A Ráday-kastélyban emlékeztek 1956-ra

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc évfordulójának emlékére rendezett városi ünnepségre idén a Ráday-kastélyban dísztermében került sor. Az emlékműsorról a Petőfi Sándor Férfikórus és a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai gondoskodtak, akik felkészítő tanára Nagy Erzsébet és Pánczél Tamásné voltak. A méltó helyen és méltósággal zajló ünnepségen, melyet a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága támogatott, közreműködött Heltai Miklós. A Kálvin téri koszorúzást követően 1956: a sajtó forradalma címmel nyílt emlékkiállítás a Márványistállóban.

Szöllősi Ferenc polgármester ünnepi beszéde az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából

„A rendszert az egész magyar nép söpörte el. … A világon páratlan szabadságharc volt ez, fiatal nemzedékkel népünk élén. A szabadságharc azért folyt, mert a nemzet szabadon akart dönteni arról, hogy miképpen éljen. Szabadon akar határozni sorsa, államának igazgatása, munkájának értékesítése felől.”

Tisztelt Ünneplő Közönség! Örömmel és szeretettel köszöntöm Mindszenty József gondolataival az ittlévőket, és mindazon pécelieket, akik ma nem tudnak velünk itt lenni.

Engedjék meg, hogy röviden összefoglaljam azt, hogy mi történt 1956 októberének végén, majd az azt követő időszakban.

Bővebben...

 
További cikkeink...