Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Új Széchenyi Terv

 Pécel szennyvíz tisztításának hosszú távú megoldása címet viselő európai uniós támogatású projektről hírek, információk
(KEOP-1.2.0/ 09-11-2011-0028)

 


Pécel Város Önkormányzat szervezetfejlesztése a lakosságot érintő szolgáltatás racionalizálása érdekében

(ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005)

ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005 sajtóközlemény

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 96 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Interjúk, beszédek, írások

Török Mihályné köszöntése 90. születésnapján

A 90. születésnapját ünneplő Török Mihálynét köszöntötte Szöllősi Ferenc polgármester otthonában ma délelőtt. Átadta neki Orbán Viktor miniszterelnök emléklapját, illetve a város megemlékező oklevelét. Ida néni a Komárom-Esztergom megyei Neszmélyben született. 1956-ban költözött családjával Pécelre a Kossuth utcába, ahol most is lakik. Nyugdíjba vonulása előtt a Gesztenyés Óvoda konyhájának dolgozója volt, amelyet élete egyik legszebb időszakaként említ.

Módosítás: (2014. május 16. péntek, 14:43)

Bővebben...

 

Megemlékezés március idusán

Pécel Önkormányzata idén is ünnepi műsorral emlékezett meg az 1948-49-es forradalom és szabadságharc166. évfordulójáról. Helyszín a PIOK Szemere Pál Általános Iskola aulája volt. Ünnepi beszédet Szöllősi Ferenc polgármester mondott. Közreműködött az Ossó János Fúvószenekar Fejes István vezényletével és a Petőfi Sándor Férfikórus Szalay Miklós karnagy vezetésével. A férfikórussal vendégszerepelt Zsigmond Géza, a Magyar Állami Operaház énekművésze. A megemlékezés színvonalát emelte a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjainak műsora.
Az ünnepi esemény a Kossuth szobornál koszorúzással zárult. Közreműködtek: a péceli Szabad Csapat huszárjai.

alt

Szöllősi Ferenc ünnepi beszédét mondja

Olvassák el Szöllősi Ferenc polgármester ünnepi beszédét!

Módosítás: (2014. május 16. péntek, 14:33)

Bővebben...

 

Trianonra emlékeztek...

alt

A Millenniumi Nemzeti Hagyományőrző Alapítvány szervezésében 2013. június 2-án Trianonra emlékeztek a Történelmi Nemzeti Emlékparkban. Beszédet mondott Szöllősi Ferenc polgármester, valamint Lányi Zsolt, az alapítvány kurátora. Fellépett: Faragó Laura énekművész, többek között közreműködtek a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola diákjai. A következőkben Szöllősi Ferenc ünnepi beszédét olvashatják.

A fotón Szöllősi Ferenc polgármester (Fotó: Cseri Kata)

Módosítás: (2013. június 05. szerda, 05:25)

Bővebben...

 

1 876 742 445 forint: ennyivel kevesebb Pécel adóssága

Interjú Pécel polgármesterével, Szöllősi Ferenccel

2013 februárjában három olyan esemény történt, melyek a város életében nagy jelentőséggel bírnak. A legfontosabb: február 28-án született meg az a szerződést, melynek értelmében az állam átvállalt Pécel közel 2,8 milliárdos, kötvénykibocsátásból származó hiteltartozásából csaknem 1,9 milliárdot. A részletekről Szöllősi Ferenc polgármestert kérdeztük.

Kezdjük az adósságátvállalással. Pécelnek első körben 60 százalékos konszolidációt ítélt meg a kormány. Hogyan lett ebből 65 százalék?
Valóban, még korábban a kormány megjelentette, hogy mely településtől milyen mértékben vállalja át a pénzintézetekkel szemben fennálló tartozását. Az ötezernél kevesebb lakosságszámú települések adósságállományát teljes mértékben, az ötezernél több lakosságszámúakra vonatkozóan a döntés 40 és 70 százalék közötti konszolidáció volt.

Bővebben...

 

Együtt ünnepelt Pécel és Pest Megye Önkormányzata

alt

Nagyszámú ünneplő közönséggel zajlott a március 15-ei ünnepség Pécelen, melyet a város a Pest Megyei Önkormányzattal közösen szervezett. A színvonalas megemlékezés a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjainak (felkészítő tanár: Bendáné Ducza Enikő, Halász Jánosné és Szilágyiné Szalai Zsuzsanna), az Ossó János Fúvószenekarnak (Fejes István karnagy vezetésével) és a Petőfi Sándor Férfikórusnak (Szalay Miklós karnagy vezényletével) volt köszönhető.
Az ünnepségen dr. Szűcs Lajos, országgyűlési képviselő, a Pest Megyei Közgyűlés elnökét követően Szöllősi Ferenc polgármester beszédét hallgathatták meg a résztvevők. Szöllősi Ferenc beszédét a következőkben olvashatják. 

Reményik Sándor: Erdélyi március (részlet)
 
Egy tizenötös szám. És március:
Az első tavasz-hónap közepe.
Kimondottam így egyszerűn,
Ne féljetek, ne féljen senkise.
 
Ne féljetek: nem tüzesednek át
Halk hangolás után a vers-sorok,
Nem temetni és nem lázítani,
Csupán figyelmeztetni akarok.

Módosítás: (2013. március 18. hétfő, 15:19)

Bővebben...

 
További cikkeink...