Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Új Széchenyi Terv

 Pécel szennyvíz tisztításának hosszú távú megoldása címet viselő európai uniós támogatású projektről hírek, információk
(KEOP-1.2.0/ 09-11-2011-0028)

 


Pécel Város Önkormányzat szervezetfejlesztése a lakosságot érintő szolgáltatás racionalizálása érdekében

(ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005)

ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005 sajtóközlemény

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 100 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Interjúk, beszédek, írások

Polgármesteri nőnapi köszöntő

alt

„Szemeid csillagok, őszinte ígéret. Ölelésed fény-virág, új emberi élet. Karjaidban meghalok, születek minden éjjel. Nem tudhatod, nem tudod: örökké veled élek.” (Koltay Gergely)

A nő kétségtelenül egy csodálatos teremtmény. A legtöbbször megosztó, de mindenképpen szeretetre és tiszteletre méltó, olyannyira, hogy a legtöbb műalkotást a világon Ő ihlette. Számtalan szerepben ismerhettük meg, a tüzes, kitartó szerető, a hűséges társ, az otthon melegének oltalmazója, az odaadó, ha kell önfeláldozó anya. Az ember társas életre ítéltetett. Harmonikus együttélésünk alapja a kölcsönös tisztelet, és megbecsülés. Március 8. a Nők Napja. Ezen a napon még azok a férfiak is meglepik társukat egy szál virággal, apró figyelmességekkel, akik a hétköznapok taposómalmában türelmetlenek, figyelmetlenek.

Bővebben...

 

Szöllősi Ferenc újévi köszöntője

„Kaptam egy családot”

Nem hiszem, hogy akad olyan ember, aki ne ígéretekkel kezdené az újévet. Az ember alapvető tulajdonsága, hogy vágyik a megújulásra, akarja a szebbet, a jobbat. Vajon van-e olyan, aki egy új esztendő kezdetén ne mérlegelné az elmúlt évet, és ne készítene összegzést annak hibáiról, erényeiről? Minden számvetés eredménye egy újabb nehezen betartható fogadalom, és egy, az előző évnél sikeresebb esztendő megtervezése.

Bővebben...

 

A szeretet ünnepére...

... ahogyan a polgármester érzi ...
Ismét eltelt egy esztendő! Lassan elérkezik Karácsony Ünnepe melyet városunk apraja-nagyja egyaránt feszült izgalommal vár. Óvodáinkban, iskoláinkban gyermekek százai apró kezeik munkájával, kicsiny szívük minden szeretetével ajándékot készítenek nekünk. Igazi szívből jövő ajándékot. Olyat, amilyent csak tiszta gyermekszív tud adni. Szeretetből van az anyaga, állhatatosságból tartja össze, és igaz hitbe van csomagolva. Igazi ajándék!

Bővebben...

 

Karsai Zsigmond emlékkiállítás megnyitó a Márványistállóban 2012. május 26.

(részletek Szöllősi Ferenc polgármester beszédéből)

„Sokat tűnődtem azon, hogyan és mit mondhatnék ezen a napon. Milyen módon fejezzem ki mindazt, amit érzek. Aztán kitaláltam: szeret az Isten, mert lehetőséget adott arra, hogy ma itt lehetek Önökkel, és együtt ünnepelhetünk.”
„Zsiga bácsi életművével örökre és halhatatlanul beírta magát a magyar nemzet történetébe. Korokon, téren és időn átívelő örökséget, kincset és dicsőséget hagyott ránk, és mi részesülünk abban a kitüntető szerencsében, hogy hagyatékát gondozhatjuk. … életművét bemutatni pár percben lehetetlen vállalkozás. Azt viszont mindannyiunknak tudnunk kell, hogy a mi Zsiga bátyánk, mert Pécel szerte csak így emlegetjük, egész életét arra tette fel, hogy a keveseknek megadatott kivételes tehetségével a magyarságot szolgálja.”
„Útmutatását, erkölcsiségét nemes kötelezettségünk követni.”

Bővebben...

 

Városközpont átadó és gyermeknap 2012. május 26.

Szöllősi Ferenc: A jövő nemzedéke gyermekeink, lehet-e szebb és nemesebb feladatunk, minthogy nekik építkezzünk?

Május 26-án délelőtt ünnepélyes keretek között lett átadva a megújult városközpont, délután a Ráday-kastélyhoz tartozó Márványistálló úgy, hogy ezzel egyidőben megnyílt Karsai Zsigmond emlékkiállítása. A nap különlegességét az adta - ahogy Szöllősi Ferenc polgármester is fogalmazott: " ... kivételes lehetőség adatott meg nekem. Kevés városvezetőnek van olyan szerencséje, hogy egy ilyen nagyszabású beruházás befejezése egybeessen a gyereknappal. Így teremtődött meg az a különleges alkalom, hogy szimbolikusan elsősorban a gyermekeknek adjam át az újonnan megszületett városközpontot... Kedves gyerekek és fiatalok. Remélem, hogy Ti lesztek az igazi haszonélvezői szépülő városunknak, mert nekünk, felnőtteknek Ti vagytok a legfontosabbak. Nincs annál nagyobb öröm, minthogy elsőként Nektek adhatom át Pécel város első igazi közösségi terét.".

A fotón: dr. Szűcs Lajos, Szöllősi Ferenc és dr. Varga Kálmán (készítette Tesánszki Krisztina)

Részletek Szöllősi Ferenc polgármester beszédéből

„Városunknak nem volt igazi főtere, most van. Húsz éve nem volt olyan központja, ahol le lehetett ülni egy baráti beszélgetésre, ahol öröm áthaladni, és öröm megpihenni.” 

Bővebben...

 
További cikkeink...