Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

16.4 C° Pécel 2022. augusztus 14. vasárnap
Orvosi Ugyelet
2021 november 26.

Tájékoztató a központi orvosi ügyelet változásáról!


TISZTELT LAKOSOK!

A központi orvosi ügyeleti szolgáltatást 2021. december 01-től a Központi Háziorvosi Ügyelet Egészségügyi Szolgáltató Kft. végzi településükön.

A központi orvosi ügyelet rendelője:

Dr. Varga László Egészségház 2119 Pécel, Pesti út 6.

Az ügyeleti időszak:

Hétköznap: 18:00-tól másnap reggel 08:00-ig
Hétvégén és ünnepnapokon: 08:00-től másnap 08:00-ig tart.

Telefonszáma: 06-70-3703-104

Az Országos Mentőszolgálat hívószámai: 112

Az orvosi ügyelet irányítása, a telefonhívások fogadása a következők szerint történik: Társaságunk a sürgősségi betegellátás hatékonyságának fokozása, a párhuzamos hívások számának csökkentése, valamint az azonnali elérhetőség biztonságának javítása érdekében az ügyelet irányítására DISZPÉCSERSZOLGÁLATOT MŰKÖDTET.

A Diszpécserszolgálat működésének előnyei:

  • A kórkép súlyossági fokozata szerint biztosítja az ellátást (az esettől függően küld ügyeletet, vagy akár azonnal mentőt ill. biztosít szakszerű tanácsadást)

  • Közvetlen kapcsolatot biztosít a szolgáltatón belüli és szolgáltatók közötti hatékony együttműködéshez (OMSZ, Rendőrség, Katasztrófavédelem stb.)

Az egységes, gyorsan elérhető sürgősségi hívószámon a lakosság segítséget hívhat. Egy hívás kezdeményezésével az ügyelet és a diszpécserszolgálat egy időben elérhető. Így a beteg egy belépési ponton keresztül kerül kapcsolatba az ellátókkal és egyértelmű beteg utakon át jut ellátáshoz.